18 Ekim 2012

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni

Sayın Veli,

Bildiğiniz üzere, yarım gün olan arife günü tatilinin tam güne çıkarılmasıyla Kurban Bayramı Tatili 24-28 Ekim tarihleri arasında olacaktır.

 

Bu yıl  89.yaşını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı Töreni, geçtiğimiz  yıllarda  olduğu gibi gününde, yani, 29 Ekim Pazartesi günü, saat 08:45’de okul konferans salonunda yapılacaktır.

 

Ortaokul ve Lise öğrencilerimizin hazırlamış olduğu program, tüm öğrenci ve isteyen velilerimizin katılımı ile gerçekleşecektir.

 

Törene ek olarak, yapılmasını beklediğimiz Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılmak için, İSTEK Semiha Şakir Okulları öğrenci-veli-öğretmenleri olarak, 19.00'da Suadiye trafik ışıklarında buluşacağız. Arabanızı sahilde park ederek bize katılabilirsiniz.

 

Saygılarımızla.

 

İSTEK Semiha Şakir Okulları Yönetimi



Performans Ölçümü ve Yetenek Yönlendirme Testi


Eko Tim Gezi - İnceleme - Söyleşi

Biz öğrenmeyi seviyoruz

Sayın velilerimiz,
Bu hafta öğrencilerimizle okul objelerinin yanısıra neleri sevdiğimizi ve neleri sevmediğimiz hakkında konuştuk.Okul objeleriyle ilgili hafıza kartı oyununu oynadılar ve bu oyunda birbirleriyle işbirliği yaparak paylaşımda bulundular.Entegrasyon dersinde grup çalışması yaparak bulmacanın her bir parçasını birlikte işbirliği yaparak yerleştirdiler.İyi haftasonu ve iyi bayramlar dileklerimizle

16 Ekim 2012

1. Sorgulama Ünitemizin Sonuna Yaklaşırken Sizlere İlettiğimiz Eylem Geribildirim Formları

Sayın Velilerimiz,

Sizlere bugün ilettiğimiz Eylem Geribildirim Formları aracılığıyla, çocuğunuzun birinci sorgulama ünitesi sırasındaki davranış değişiklikleri, hayata geçirdiği yeni tutumlar ve eylemleriyle ilgili gözlemlerinizi bizlerle paylaşmanızı ve formları belirtilen tarihe kadar sınıf öğretmenlerine ulaştırmanızı rica ediyoruz. Geribildirimleriniz programımızı geliştirmemiz için önemli araçlar olduğundan bu konudaki paylaşımlarınızı bekliyoruz.

İyi dileklerimle,
Ceni Alpanda
PYP Koordinatörü
İSTEK Barış Anaokulu ve İSTEK Barış İlkokulu

Kütüphanemizden yeni görünümler...

Görsel Sanatlar Bölümü'nün desteğiyle kütüphanemiz yeni görünümüne kavuştu. Kütüphanemizin girişinde bulunan duvara yapılan çalışma beğeni topluyor. Ödünç kitap alan kullanıcılarımız için bulundurduğumuz kitap ayraçlarını ise yeni tasarlanan kitabın içinden alıyorlar.

15 Ekim 2012

''AİLE MATİNESİ KONSERİ''

   5.Uluslararası Beden Müziği Festivali
 ''AİLE MATİNESİ'' Konserini,
Kampüs öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte izledik.

             
         5. Uluslararası Beden Müziği Festivali'nin 13 Ekim 2012 Cumartesi günü, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirdiği ''Aile Matinesi Konseri '' öncesi; fuaye alanında dünyaca ünlü beden müzisyenleri, velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte çeşitli oyunlar, müzikler ve ritim çalışmaları yaptılar. 
 

      Konser öncesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu koridorlarında, tüm misafirlerin hep birlikte sanatçılara eşlik ederek oluşturdukları beden ritimleri ve müzikleri,  muhteşem akustiğin içinde kulaklarımızda adeta dans etti.


 

        Yüzlerce beden müziği severinin, ilgiyle ve heyecanla konser salonunu doldurması sanatçıları çok mutlu etti. Birbirinden muhteşem performansların geçiş aralarında beden ritimleri eşliğinde oluşturulan parodiler, tüm salona kahkaha dolu anlar yaşattı.




     
Konser sonunda ise, insan bedeninin aslında ''Dünyanın en önemli çalgısı'' olduğu bir kez daha hatırlandı.




14 Ekim 2012

Çizgi Çalışmalarımız

Görsel Sanatlar Dersinde çizgileri inceledik. Çizgi çeşitlerini görsel örneklerden görüp tanıdık, sınıflandırdık. Daha sonra atölyemizin içinde gördüğümüz, uzun yatay, kısa yatay, uzun dik, kısa dik, daire, yarım daire, çapraz çizgileri; sıralardan, masalardan, duvarlardan, objelerden  tespit ederek  birbirimize gösterdik. Daha sonra bahçeye çıkarak bu çizgileri bedenimize çizdik. Etrafa göz atarak sınıfta uygulamamıza başladık. İplerden yararlanarak öğrendiğimiz çizgilerle görsel çalışmalar yaptık.

Yaratıcı Fikirler Atölyesi

Öğrencilerimiz bu etkinlikte; atık malzemelerden yararlanarak üç boyutlu tasarımlar yapıyorlar. Düşündüğünü çizerek kağıda aktarıp daha sonra malzemeler arasında bağlantı kurarak, denge ve uyum eşliğinde üç boyuta taşıyorlar. 

12 Ekim 2012

5.ULUSLARARASI BEDEN MÜZİĞİ FESTİVALİ

KAMPÜS ÇALIŞANLARIMIZ,
5.ULUSLARARASI BEDEN MÜZİĞİ FESTİVALİ AÇILIŞ KONSERİNİ İZLEDİ


  13 Ekim 2012 Cumartesi günü, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte aktif olarak katılacağımız, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı ve dünyada 5.si düzenlenen Uluslararası Beden Müziği Festivali'nin 9 Ekim 2012 Salı günü akşamı muhteşem Açılış Konserini, Kampüs öğretmenlerimiz ve çalışanlarımızla birlikte keyif alarak izledik


Çeşitli ülkelerden katılan 40'a yakın profesyonel beden müzisyenlerinin birbirinden harika müziklerini, gösterilerini büyük bir heyecanla ve hayranlıkla izledik. Gecenin sonunda sürpriz Final olarak, Cemal Reşit Rey konser salonu girişinde tüm sanatçılarla birlikte yaptığımız ritim, müzik ve performansta konser kadar harikaydı.



10 Ekim 2012

Okul araç gereçlerimi öğrendim:)


Sayın Velilerimiz,

Bu hafta öğrencilerimizle okul araç gereçlerinin neler olduğunu öğrendiler.Bunlarla ilgili akviteler yaptık,oyunlar oynadık,şarkılar söyledik.Okul çantasının içine çeşitli araç gereçler koyarak, öğrencilerimiz içinden tek tek çıkartarak neler olduğunu arkadaşlarıyla paylaştılar.Ayrıca bizler de küçük bir drama sergileyerek okul araç gereçlerinin neler olduğunu unuttuk,onların bize hatırlatmalarını sağladık.
İyi haftasonu  dileklerimizle........

Okul Bahçesi


09 Ekim 2012

Çocuğunuzu Dijitalden Değil, Dijital Cahillikten Koruyun

Sayın Veli,

Eğitimci Ufuk Tarhan'ın http://www.hurriyetegitim.com/haberler/01.10.2012/dijital-ebeveynler.aspx adresinde ulaşabileceğiniz bu yazısını dikkatinize sunarız:

Dijital ebeveynler

Yazılarımı okuyan, bloğumu, seminerlerimi takip edenler bilir. Dijital Devrim yaşıyoruz, herkes teknoloji algısını, bilgisini olabildiğince genişletmeli.

 

Dijital zekasını açmalı. Bunu özellikle ve öncelikle de ana-babalar yapmalı ki çocuklarımız geleceğe daha sağlıklı hazırlanabilsin diye, deyim yerindeyse yırtınırım...

 

Ebeveynlerin teknoloji konusunda çocukları için yaptıkları genellikle;

- Bilgisayarı/interneti bütünüyle yasaklamak,

- Zararlı sitelere girmelerini engellemek,

- Bilgisayar oyunlarını sınırlamak ya da hiç izin vermemek,

- Sürekli ders çalışmanın iyi, bilgisayarla/internetle uğraşmanın kötü olduğu algısı yaratacak iletişim kurmak,

- Bütün bütün kontrolsüz bırakıp, hiç denetlememek, yol göstermemek,

- Teknoloji konusundaki eğitim, adaptasyon işini tamamen okuldan beklemek gibi son derece sınırlı, zararlı, eksik, yetersiz eylemlerden ibaret.

 

Kanaatimce bu tip davranışlarda bulunan ve bu bilinçsizlikte, sorumsuzlukta, kolaycılıkta, ihmalkarlıkta olan anne-babaların çocuklarını okula göndermeyen, okuma-yazma öğrenmesini sağlamayan, kitap/defter/kalem almayan cahil ya da yapamayacak kadar yoksul ana-babalardan hiç farkı yoktur, biline.

 

Ya da tam tersine hiç denetlemeyen, bilgisayar ve internetle çocuğunu baş başa bırakanların da çocuğunu sırf sesi çıkmasın, aman oyalansın diye televizyonun, çizgi filmlerin karşısına, oturtup bırakan, sokağa salan anne-babalardan hiç farkları olmayacaktır.

 

Dijital dünyaya entegrasyon

 

Şimdi artık bu yeni çağda, çocuklarını yarınlara iyi hazırlamak isteyen ana-babaların bu yoldaki en önemli sorumlulukları çocuklarının dijital dünyaya entegrasyonunu sağlamaktır.

 

Bunu yapabilmek için de ilk önce kendilerinin Dijital Ebeveynler haline gelmeleri gerekir. Derslerinde yardım, meslek/hobi seçimlerinde rehberlik etmenin, birlikte oyunlar oynamanın çocukların gelişimine ne kadar olumlu etkilerinin olduğu binlerce araştırma ile ispatlanmıştır. Bunlar evrensel doğrulardır. Her toplumda her ailede geçerli koşullardır. Son yıllarda sadece araçlar ve yöntemler değişmiştir ve aslında olan biten budur. Kitabın/defterin/kalemin yerini hızla internet siteleri, tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar alıyor. Geleneksel eğitim modelleri değişiyor, olanaklar artıyor.

 

Herkes çocuklara abanmış vaziyette

 

Bu durumda iyi okumuş anne babanın çocuğuna katkı kalitesi ne ise teknolojiden iyi anlayan, yeni cihazları, interneti iyi kullanan, dijitale hakim anne babanınki de öyle olacaktır.

 

Sizlere referans göstermek, tavsiye etmek için internette Türkçe “Dijital Ebeveyn” sitesi aradım, bulamadım. Bulduğum yazıların neredeyse tamamı “çocukları dijitalden koruyun” kıvamında idi. Tüylerim diken diken oldu! Ama yurtdışında epey site buldum. İşte onlardan bazıları;

 

Ebeveynler için dijital itibar bilgileri - Anne-Babaların çocuklarını bu konuda bilinçlendirmesi gerektiğini anlatan ve örnekler veren yararlı bilgiler var (İngilizce).  Gençlerin gelecekte başvuracakları okullar ve iş yerleri tarafından nasıl inceleneceklerini, buna göre online sicil yaratmaları gerektiğini anlatıyor.

 

....

 

Bu alanda büyük bir açık olduğunu gözlüyorum. Herkes çocuklara abanmış vaziyette. Hiç “önce ben iyice bir öğreneyim de çocuğuma da öğretip, sağlıklı rehberlik edeyim diyen yok!” Olmalı hem de acilen, hızlıca... (Ufuk Tarhan, http://www.hurriyetegitim.com/haberler/01.10.2012/dijital-ebeveynler.aspx)

08 Ekim 2012

CITO Öğrenci İzleme Sistemi Uygulamaları

CITO Türkiye Öğrenci İzleme Sistemi, her öğrencinin gelişimsel farklılıklarının olacağı, bu farklılıkların ortaya çıkarılarak her öğrencinin hedeflenen düzeylerde başarılı olması için gerekli destek hizmetlerinin sağlanabileceği düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanmış, öğrencileri okul yılları boyunca akademik, sosyal ve duyuşsal anlamda izleyen bir ölçme değerlendirme sistemidir. Teknolojinin hayatımızın her alanında daha da ağırlıklı yer aldığı günümüzde, IELTS, TOEFL vb. yabancı dil sınavlarında olduğu gibi, ölçme-değerlendirme uygulamaları da gittikçe artan oranda Bilgi Teknolojileri desteğinde yapılmaktadır. İSTEK Vakfı Okulları, gelecekte ÖSS ve benzeri sınavların da BT destekli yapılacağı öngörüsüyle, bu sisteme hazırlık olarak da CITO uygulamalarını ayrıca önemsemektedir. En az üç oturumundan oluşan uygulamada öğrenciler, soruları bilgisayar üzerinde okur/duyar ve yanıtlar. Her dönemde bir kez yapılan uygulamaların değerlendirme bilgileri  yıl sonunda velilerimize sunulur.

03 Ekim 2012

Hikayeleri seviyoruz

Sevgili velilerimiz,

Bu hafta derslerimizde rakamlar üzerinde durduk.Doğum günüyle ilgili hikayemizi okuduk bununla ilgili şarkı öğrendik.Bu şarkıda çok eğlendiler.Daha sonra doğum günü ile ilgili bir grup çalışması yaptık.Kitabımızdaki hikayenin postreleriyle ilgili çalışmalar yaptık.Aktivite kitabımızdaki alıştırmaları yaptık.Entegrasyon derslerimizde işbirliği hakkında konuştuk ve bununla ilgili projeler gerçekleştirdik. İyi haftasonu dileklerimizle...
Ekim ayı itibariyle yüzme derslerimize başladık.Öğrencilerimizin kıyafetlerinde , iç çamaşırlarında,mayo, havlu ,bone ve gözlüklerinde isimlerinin yazılı olması eşyalaının karışmasını önlemektedir.Saygılarımla bilgierlinize sunarım.

Beden Müziği Festivali, "Herkes İçin Beden Müziği" Aile Matinesi Konseri

03.10.2012

Konu:  5.Uluslararası Beden Müziği Festivali, "Herkes İçin Beden Müziği" Aile Matinesi Konseri

 

Sayın Veli,


http://www.internationalbodymusicfestival.com/  adresinde içeriğini inceleyebileceğiniz, “5. Uluslararası Beden Müziği Festivali” kapsamında, 13 Ekim Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonunda saat 13:00’da, fuaye alanında başlayacak ve 14:00’da ‘‘Herkes İçin Beden Müziği’’ (Aile Matinesi Konseri) ile devam edecek; küçükten büyüğe ailecek izlenebilecek, birbirinden eğlenceli grupların performanslarıyla süslenen  konsere sizleri davet ediyoruz.


Seyircinin de pek çok kez bedenini çalarak ve ses çıkararak katılacağı gösteri öncesi fuayede aile olarak oynayabileceğiniz el oyunları, beden müziği parçaları ve öğrencilerin yaptıkları paylaşılacak.


Bu eşsiz gösteriye katılmak istiyorsanız, ailenizden katılım sayısını ve servis talebinizi, sınıf öğretmenlerine  04.10.2012 Perşembe gününe kadar e-posta yoluyla bildirmenizi rica ediyoruz. (Örnek: 3A sınıfı, X isimli öğrenci, ailemizden 3 kişi katılacaktır, servis kullanmayacağız)


Konser ücretsiz olup, kişi başı servis ücreti: 10 TL’ dır. Katılacağını bildiren velilere, servis saati vb bilgiler gönderilecektir.


Konser deneyimini, ailenizle paylaşabilmek dileğiyle,


Volkan ÜNAL, Müzik Bölüm Başkanı & Selda MANSUR,  Okul Müdürü



02 Ekim 2012

Sorgulama Ünitelerimizin Tarihleri ve Ayrıntıları

Sayın Velilerimiz,

29 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirdiğimiz hedef belirleme toplantımızın öğrencilerimizin dönüşümlü düşünmelerini sağlama ve planlama becerilerini geliştirmede çok yararlı  bir çalışma olduğunu düşünüyoruz.
Öğrencilerimiz yıl boyunca öz değerlendirme yapmaya ve hedeflerine ulaşmak için yöntemler geliştirmeye devam edecekler. Bu hedeflerine ne derece ulaşabildiklerini ise yıl Haziran ayındaki portfolyo sunumlarının bir parçası olan hedef değerlendirmede bizlerle paylaşacaklar.

Hedef belirleme toplantımızda bazı velilerimizden sorgulama ünitelerin ne zaman başlayıp bittiği ve içerikleri konusunda nasıl bilgi alabilecekleri yönünde sorular geldiğini ileten öğretmenlerimiz oldu. Bu nedenle Eylül ayında paylaştığım sorgulama programımızın bağlantısını aşağıda sizlere yeniden iletmek istiyorum.

http://www.youblisher.com/p/420295-ISTEK-BARIS-ANAOKULU-VE-ISTEK-BARIS-LKOKULU-2012-2013-SORGULAMA-PROGRAMI/

Tüm sınıflarımızda 1. sorgulama ünitelerimiz  devam etmektedir. Ünitemizin sonunda sizlere bir eylem geribildirim formu ileterek ünitemiz boyunca öğrencimizde gözlemlediğiniz gelişimi bizlerle paylaşmanızı isteyeceğiz. Geribildirimleriniz programımızı geliştirmemiz için önemli araçlar olduğundan bu konudaki paylaşımlarınızı bekliyoruz.

İyi dileklerimle,
Ceni Alpanda
PYP Koordinatörü
İSTEK Barış Anaokulu İSTEK Barış İlkokulu